Saskie Centrum Rodziny Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej oraz Stowarzyszenie SKAT – Stołecznego Klubu Aktywnych Tatów zapraszają do udziału w spotkaniach dla Dorosłych Dzieci Alkoholików (DDA) i/lub Dorosłych Dzieci z rodzin Dysfunkcyjnych (DDD) w wieku 20-35 lat oraz 40+. Warsztaty rozpoczną się 1 kwietnia 2020 roku i potrwają do 10 czerwca br.

Dziecko z rodziny dysfunkcyjnej, gdzie występowało uzależnienie i/lub przemoc, uczy się trzech rzeczy: NIE CZUJ, NIE UFAJ, NIE MÓW. „Nie czuj“ – bo nie zrozumiesz i nie przeżyjesz, „nie ufaj“ innym, w ich zapewnienia o miłości, trosce, chęci zmiany i naprawy, „nie mów“ – bo jest to wstydliwe, a inni mają inaczej, w znaczeniu – lepiej.

Pomoc będzie się koncentrowała na wspólnym szukaniu rozwiązań, a nie na wizualizacji problemów. Uczestnicy zajęć zostaną wyposażeni w narzędzia do konstruktywnego radzenia sobie z emocjami, budowania relacji opartych na autentycznej bliskości, planowania swojego życia i egzekwowania tych planów, pracy i konstruktywnego odpoczynku.

Spotkania grupowe poprzedzą dwie nieodpłatne konsultacje.

Zapisy: 506 804 516,  saskie.centrum@caritas.pl

Grupa będzie się spotykać w środy w godz. 18.00 – 21.00, od 1 kwietnia do 10 czerwca na Saskiej Kępie, w siedzibie Saskiego Centrum Rodziny przy ul. Francuskiej 34 w Warszawie.

Zgłoszenia: saskie.centrum@caritas.pl

Udział w projekcie jest nieodpłatny, finansowany ze środków dzielnicy Praga-Południe m. st. Warszawy.

LOGO PRAGA POLUD Biale Finansowanie 300x254 1