rodzinna kepa - Centrum Interwencji Kryzysowej w Otwocku

Strona główna / Programy / Patologia rodziny Dla rodzin / Centrum Interwencji Kryzysowej w Otwocku

Centrum Interwencji Kryzysowej w Otwocku

„Centrum Interwencji Kryzysowej „Dom Otwartych Serc” Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej wsparciem dla ofiar przemocy w rodzinie”

Centrum Interwencji Kryzysowej „Dom Otwartych Serc” Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej realizuje zadanie z zakresu pomocy społecznej polegające na prowadzeniu Centrum Interwencji Kryzysowej w Otwocku w latach 2017-2019. Realizacja zadania możliwa jest dzięki dotacji Starostwa Powiatowego w Otwocku oraz wkładowi własnemu Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej.

Placówka wspiera swoją działalnością osoby dotknięte problemem przemocy, osoby doświadczające różnorakich sytuacji kryzysowych, takich jak bezdomność, uzależnienia, utrata pracy. W sposób szczególny działania Centrum Interwencji Kryzysowej skierowane są na pomoc kobietom – matkom i dzieciom, które muszą opuścić dotychczasowe miejsce zamieszkania ze względu na doznawaną przemoc, poprzez możliwość zatrzymania w hostelu.