Wypożyczalnie sprzętu medycznego oraz do rehabilitacji

Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej prowadzi wszechstronnie wyposażone wypożyczalnie sprzętu medycznego oraz urządzeń do rehabilitacji. Obecnie funkcjonujące wypożyczalnie znajdują się w Warszawie, przy ul. Kościuszkowców 85a oraz Myśliborskiej 100. Już niedługo otworzymy natomiast wypożyczalnię w Mińsku Mazowieckim, by również mieszkańcy tej miejscowości oraz okolic mogli zaopatrzyć się w niezbędny sprzęt.
Aby zapoznać się ze szczegółami naszej działalności oraz złożyć zamówienie prosimy wykonać telefon pod nr 513 295 045 lub wysłać e-mail na adres pzc.feliks@caritas.pl.

Zasady wypożyczania sprzętu medycznego

Aby wypożyczyć sprzęt potrzebne jest zaświadczenie wystawione przez lekarza lub zawarte w wypisie szpitalnym, że jest on niezbędny dla chorego. Pacjenci, którzy poddawani mają być tlenoterapii w domu powinni przedstawić zaświadczenie o potrzebie jej stosowania wraz ze wskazaniem dawki podawanego tlenu. Na jego podstawie wypożyczymy koncentrator tlenu. Osoby te mogą również przedstawić ksero karty informacyjnej wypisu ze szpitala, gdzie w zaleceniach wymieniono podawanie tlenu w domu (oryginał do wglądu).
Zanim więc skontaktują się Państwo z naszą wypożyczalnią sprzętu medycznego i rehabilitacyjnego, prosimy upewnić się, że są Państwo w posiadaniu wymienionych wyżej dokumentów.

Oferowany sprzęt:

Łóżka rehabilitacyjne z pilotem
Koncentratory tlenu
Balkoniki 4 kołowe
Chodziki 3 kołowe
Balkoniki kroczące
Wózki inwalidzkie
Krzesła toaletowe
Kule łokciowe
Kule pachowe
Materace przeciwodleżynowe pneumatyczne

Mamy również do przekazania metalowe łóżka szpitalne. Jeśli więc potrzebują Państwo któregoś z wymienionych sprzętów, zapraszamy do kontaktu z Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej, by skorzystać z wybranej wypożyczalni sprzętu medycznego oraz rehabilitacyjnego.

Sprzęt można wypożyczyć:

ul. Kościuszkowców 85a, 04-545 Warszawa

czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-16.00

ul. Myśliborska 100, 03-185 Warszawa

czynna jest w środy w w godz, 17.00 -19.00
oraz soboty 8.00 – 13.00,
kontakt telefoniczny 22 614 86 33.

Przed wypożyczeniem należy skontaktować się z osobą odpowiedzialną pod numerem telefonu  513 295 045 oraz dokonać dwóch wpłat:
Pierwsza wpłata – ,,Kaucja za sprzęt rehabilitacyjny 200,00 zł. W tytule wpłaty proszę podać: imię i nazwisko osoby chorej oraz nr inwentarzowy łóżka podany przez wypożyczalnię.
Druga oddzielna wpłata – ,,Darowizna na wypożyczalnię sprzętu medycznego – 60,00 zł. W tytule wpłaty proszę podać: imię i nazwisko osoby chorej oraz nr inwentarzowy łóżka podany przez wypożyczalnię.

Darowizna płatna za każdy miesiąc

Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej ul.Kawęczyńska 49 03-775 Warszawa

Dokumenty do pobrania

Umowa

Regulamin wypożyczalni

Protokół  zdawczo-odbiorczy

Harmonogram wpłat

Sugerowana wysokość darowizny
(dotyczy każdego miesiąca wypożyczenia) Po 5 latach zostały zmienione niektóre sugestie wysokości darowizn. Zmiany są związane z pozyskaniem nowego sprzętu.

Instrukcje użytkowania

sprawozdanie grafika - Wypożyczalnie sprzętu rehabilitacyjnego

Opis techniczny łóżka sprawozdanie grafika - Wypożyczalnie sprzętu rehabilitacyjnego

Opis techniczny odsysacza