24.10.2019 roku uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy w Radzyminie udali się na jednodniową wycieczkę do Sanktuarium w Kodniu, gdzie znajduje się Klasztor Misjonarzy Oblatów Maryi Niepokalanej, Pomodlili się przed cudownym obrazem Matki Bożej Kodeńskiej, który kilka minut wcześniej został odsłonięty. Wszyscy uczestniczyli we Mszy Świętej. Po Eucharystii czekał na nas przewodnik, który opowiedział o bogatej i barwnej historii cudownego obrazu i tego miejsca. Wycieczkowicze zobaczyli także historyczne miejsca jak ruiny zamku Sapiechów, Kościół Świętego Ducha, Kalwarię Kodeńską oraz Ogród Zielny Matki Bożej. Budynki jak i cała posiadłość należały niegdyś do Mikołaja Sapiechy, który prawie czterysta lat temu przywiózł cudowny obraz z Rzymu. Zwiedzone zostało jeszcze muzeum ornitologiczno-misyjne Ojców Misjonarzy Oblatów, które również znajduje się na terenie klasztoru.

Starostwo Powiatowe w WołominieProjekt „Prowadzenie dziennego środowiskowego domu samopomocy typu B dla 25 osób z niepełnosprawnością intelektualną na terenie miasta/gminy Radzymin” realizowany w ramach dotacji przyznanej przez Powiat Wołomiński ze środków budżetu Państwa.