W dniach 17-19.06.2019 r. uczestnicy ŚDS Radzymin wraz z opiekunami pojechali na trzydniową wycieczkę do Biskupina i Poznania. Zapoznali się z historią powstającego państwa polskiego zwiedzając gród w Biskupinie oraz muzeum ze znaczącą kolekcją narzędzi codziennego użytku jak również broni białej odnalezionej podczas prac archeologicznych. Następnego dnia – westernowe miasteczko gdzie zapoznali się z obyczajami panującymi na dzikim zachodzie z jego trudnościami i niebezpieczeństwami. Obejrzeli największą w Polsce inscenizację napadu na Bank z filmowymi efektami z użyciem ładunków wybuchowych i pirotechnicznych oraz pokaz jazdy kaskaderskiej i zręcznościowej na koniach, pokaz pracy kowbojów z bydłem i pokaz  władania lassem. Ostatni dzień to poznawanie historii Poznania wypiekanie Rogali Marcińskich z własnoręcznym udziałem i degustacją.

Starostwo Powiatowe w WołominieProjekt „Prowadzenie dziennego środowiskowego domu samopomocy typu B dla 25 osób upośledzonych umysłowo na terenie miasta/gminy. Radzymin w latach 2016 -2019” realizowany w ramach dotacji przyznanej przez Powiat Wołomiński ze środków budżetu Państwa.