rodzinna kepa - Wspólne świętowanie w Otwocku

Strona główna / Aktualności / Wspólne świętowanie w Otwocku

Wspólne świętowanie w Otwocku

6 czerwca 2004 r. Dom Otwartych Serce Caritas w Otwocku gościł wszystkich pracowników Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej. Tego samego dnia grupa wychowawców ze świetlic Caritas zakończyła sześciomiesięczne warsztaty socjoterapeutyczne.
6 czerwca 2004 r. Dom Otwartych Serce Caritas w Otwocku gościł wszystkich pracowników Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej na wspólnym świętowaniu. Spotkaliśmy się najpierw wszyscy przy stole Eucharystycznym, by uwielbiać Boga za wszelkie otrzymane dary, a nade wszystko za dar kapłaństwa (okazją była kolejna pamiątka święceń kapłańskich Księdza Dyrektora) i Eucharystii. To właśnie z Eucharystii czerpiemy moc i siłę w codziennym posługiwaniu, wypełniając misję Miłości Jezusa Chrystusa. Po Eucharystii odbył się piknik, który przebiegał w radosnej i rodzinnej atmosferze. W spotkaniu wzięło udział 150 osób. Tego samego dnia grupa pracowników – wychowawcy ze świetlic Caritas zakończyli swoje sześciomiesięczne warsztaty socjoterapeutyczne.