Jak co roku we wrześniu uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy w Radzyminie zostali zaproszeni przez zaprzyjaźnioną placówkę „KODOST” do wspólnego pielgrzymowania do Matki Bożej w Loretto koło Kamieńczyka. Niespodziankę zrobiła S. Adriana, która specjalnie przyjechała z dalekich Kaszub aby razem z nami jeszcze raz uczestniczyć w Pielgrzymce i która wzorem lat poprzednich pięknie prowadziła pielgrzymkowe śpiewy. Dotarliśmy do Loretto zmęczeni ale szczęśliwi. Po raz pierwszy w historii naszych pielgrzymek do Tego miejsca Msza Święta odprawiana była w Nowej Świątyni, której przewodniczył Ks. Andrzej Kowalski, wieloletni  wicedyrektor Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej  oraz główny współtwórca wielkiego i pięknego przedsięwzięcia jakim jest Katolicki Ośrodek Duszpasterstwa Osób Specjalnej Troski. W pięknej homilii, używając wyjątkowych porównań, ks. Andrzej w niezwykły sposób docenił rodziców, ich ogromny trud wychowania i nieustannej opieki nad niepełnosprawnymi dziećmi.

Starostwo Powiatowe w WołominieProjekt „Prowadzenie dziennego środowiskowego domu samopomocy typu B dla 25 osób upośledzonych umysłowo na terenie miasta/gminy. Radzymin w latach 2016 -2019” realizowany w ramach dotacji przyznanej przez Powiat Wołomiński ze środków budżetu Państwa.