Sprzęt można wypożyczyć:

Szczegóły oraz przyjmowanie zamówień telefonicznie pod nr tel.:  513 295 045 lub mailowo: pzc.feliks@caritas.pl.

Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej ma do przekazania łóżka metalowe szpitalne

Oferowany sprzęt:

Łóżka rehabilitacyjne z pilotem
Koncentratory tlenu
Balkoniki 4 kołowe
Chodziki 3 kołowe
Balkoniki kroczące
Wózki inwalidzkie
Krzesła toaletowe
Kule łokciowe
Kule pachowe
Materace przeciwodleżynowe pneumatyczne

Aby wypożyczyć sprzęt należy mieć zaświadczenie lekarskie lub w wypisie szpitalnym że sprzęt jest niezbędny dla chorego oraz do wypożyczenia koncentratora tlenu  o potrzebie stosowania przez chorego tlenoterapii domowej wraz ze wskazaniem dawki podawanego tlenu lub ksero karty informacyjnej wypisu ze szpitala, gdzie w zaleceniach wskazano podawanie tlenu w domu (oryginał do wglądu).

Przed wypożyczeniem należy skontaktować się z osobą odpowiedzialną pod numerem telefonu  513 295 045 oraz dokonać dwóch wpłat:

Pierwsza wpłata – ,,Kaucja za sprzęt rehabilitacyjny 200,00 zł. W tytule wpłaty proszę podać: imię i nazwisko osoby chorej oraz nr inwentarzowy łóżka podany przez wypożyczalnię.

Druga oddzielna wpłata – ,,Darowizna na wypożyczalnię sprzętu medycznego – 60,00 zł. W tytule wpłaty proszę podać: imię i nazwisko osoby chorej oraz nr inwentarzowy łóżka podany przez wypożyczalnię.

Darowizna płatna za każdy miesiąc

Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej ul.Kawęczyńska 49 03-775 Warszawa

Dokumenty do pobrania

Umowa

Regulamin wypożyczalni

Protokół  zdawczo-odbiorczy

Harmonogram wpłat
Sugerowana wysokość darowizny
(dotyczy każdego miesiąca wypożyczenia) Po 5 latach zostały zmienione niektóre sugestie wysokości darowizn. Zmiany są związane z pozyskaniem nowego sprzętu.

Instrukcje użytkowania

W celu sprawdzenia dostępności sprzętu lub rezerwacji proszę wypełnić formularz

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)