Wirtualna choinka 2017 | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

Wirtualna choinka 2017

Kościół Domowy i Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej po raz kolejny zachęcają wszystkich do wzięcia udziału w akcji “Wirtualna choinka”. Każdy z nas niewielkim wysiłkiem, może sprawić, że uśmiech zagości na twarzach dzieci w nadchodzące święta Bożego Narodzenia.

Dla kogo robimy wirtualną choinkę w tym roku?

W tym roku w grudniu pomagamy dzieciom z diecezji warszawsko-praskiej, rodzinom wielodzietnym, dzieciom z Ukrainy oraz przygotujemy paczki ze słodyczami dla dzieci ze szkoły specjalnej.
Każdy upominek ma ogromne znaczenie – dla większości podopiecznych będzie to jedyna wizyta Świętego Mikołaja.
Wśród potrzeb wymienionych przez dzieci są zabawki, ale także zimowa kurtka, buty, pomoce naukowe. Paczki dla dzieci są opisane wg wieku i płci, są również paczki zawierające żywność i chemię gospodarczą dla rodzin. Dla niektórych będą to jedyne prezenty jakie znajdą pod choinką w tym roku.

Informacje o potrzebach zebrali wolontariusze, podczas wywiadów środowiskowych na podstawie baz danych o najuboższych mieszkańcach praskiej diecezji. Aby wziąć udział w akcji, należy wejść na stronę www.wirtualnachoinka.net, wybrać osobę, którą chcemy obdarować, a paczkę dostarczyć do 20 grudnia do siedziby Caritas (ul. Kawęczyńska 49), Radia Warszawa (ul. Floriańska 3) lub parafii św. Trójcy w Ząbkach (ul. Piłsudskiego 46).

Zapraszamy więc do przyłączenia się do akcji, kupowania prezentów dla dzieci i rodzin zamieszczonych na stronie www.wirtrualnachoinka.net i do dzielenia się Waszą Caritas.

Prezenty dostarczamy: