Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej zaprasza na warsztaty dla seniorów. Zajęcia skierowane są do osób w wieku 55+, którym doskwiera samotność, chcą nawiązać nowe kontakty towarzyskie, poszerzyć swoje umiejętności np. o umiejętność pisania bloga, nauczyć się zdrowego odżywiania, itp. Każda osoba zainteresowana może uczestniczyć we wszystkich warsztatach lub tylko w dowolnie wybranych.
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, należy wcześniej zgłosić chęć swojego uczestnictwa w warsztatach u koordynatora projektu.

We wrześniu proponujemy:

9.09 godz. Warsztat psychologiczny dotyczący sytuacji kryzysowych w rodzinie, umiejętności radzenia sobie w takich sytuacjach, itp.

23.09 godz. Warsztat psychologiczny dotyczący zaburzeń lękowych i depresyjności doświadczanej w późnej starości

24.09 godz. Warsztat wolontariacki: Uczucia i emocje w pracy wolontariusza

29.09 godz. Warsztat dotyczący zdrowego odżywiania w wieku emerytalnym

Zgłoszenia telefoniczne 22 619 44 76 (poniedziałki, środy) w godz. 9.00 – 15.00 lub mailowo aktywny-senior@wp.pl. Koordynator projektu Paulina Rozynek.

Oferta szczególnie skierowana do mieszkańców dzielnicy Wawer.