V Gala Wolontariatu – Skrzydła Anioła | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

V Gala Wolontariatu – Skrzydła Anioła

V GALA WOLONTARIATU „Wolontariat łączy pokolenia”

4 grudnia przy okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza, odbyła się uroczysta Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej “Wolontariat łączy pokolenia”, podczas której wręczono nagrody “Skrzydła Anioła” oraz uhonorowano wyróżnieniami, najlepszych wolontariuszy działających z ramienia praskiej Caritas. Gala odbyła się w Centrum Promocji Kultury przy ulicy Podskarbińskiej.

Wśród gości honorowych był Ksiądz Arcybiskup Henryk Hoser SAC oraz członkowie Kapituły Konkursowej w składzie: – Przewodnicząca: Szanowna Pani Renata Staruch Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej dzielnicy Warszawa-Wawer – Ksiądz Marek Dec: Wice dyrektor Caritas Polska – Ksiądz Grzegorz Walkiewicz: Dyrektor Radia Warszawa [NIEOBECNY Z PRZYCZYN ZAWODOWYCH] – Ksiądz Kanonik Dariusz Szczepaniuk: Kanclerz Kurii Diecezji Warszawsko-Praskiej [NIEOBECNY Z PRZYCZYN ZAWODOWYCH] Galę prowadziła Pani Ewa Pietrzak – redaktor Radio Warszawa, która z niepowtarzalnym ciepłem i serdecznością przeprowadziła nas przez całą uroczystość.

Gwiazdą wieczoru był Pan Marcin Styczeń, który oczarował niejedną wolontariuszkę swoją barwą głosu i poezją śpiewaną. Nagrody laureatom i nominowanym własnoręcznie wręczył Ksiądz arcybiskup Henryk Hoser SAC.

Kategoria : Juniorzy do 54 roku życia

Kategiria: Seniorzy od 55+ r.ż.

Kategoria: Szkolne Koło Caritas

Kategoria: Parafialny Zespół Caritas