ŚWIECE CARITAS NA STÓŁ WIGILIJNY | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

ŚWIECE CARITAS NA STÓŁ WIGILIJNY

caritas_wdpd_2014_plakat1Trwa ogólnopolska kampania Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom. Caritas DWP udało się już rozprowadzić ponad 60 tyś świec a pozostało jeszcze tylko 640. Zachęcamy Księży Proboszczów do zaopatrywania się w świece, które zapłoną na wigilijnym stole
Dzieło to nieprzerwanie prowadzone od ponad 20 lat przez Caritas, na stałe wpisało się w tradycję przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia. Małe i duże świece z logo Caritas zapalane w czasie Wigilii i stawiane na świątecznym stole, obok dodatkowego nakrycia dla nieoczekiwanego gościa, są już stałym elementem świątecznej pamięci o potrzebujących. Adwentowa sprzedaż świec, to jedna z najbardziej znanych akcji Caritas. o zaprasza już teraz do zamawiania i nabywanie świec, które zapłoną na polskich stołach wigilijnych.
Hasłem tegorocznej akcji są słowa: „Dziecko sercem rodziny.”

Świece można odbierać w Caritas DWP przy ul. Kawęczyńskiej 49 w dniach od poniedziałku do piątku, w godz. 9.00-13.00.

Plakat: Caritas_WDPD_2014_plakat_A3_v...

Dzieci z Klubu Alternatywnego Caritas DWP uczestniczyły w uroczystej, ekumenicznej inauguracji tegorocznej edycji Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom, która odbyła się 29 listopada w ewangelickim kościele pw. Świętej Trójcy przy Placu Małachowskiego w Warszawie.