Śniadanie Wielkanocne w Jadłodajni Św. Brata Alberta | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

Śniadanie Wielkanocne w Jadłodajni Św. Brata Alberta

26 marca 2016r w jadłodajni im Św. Brata Alberta przy ulicy Lubelskiej w Warszawie odbyło się spotkanie wielkanocne dla osób samotnych, potrzebujących lub społecznie niezaradnych. W spotkaniu uczestniczył Abp Henryk Hoser – biskup warszawsko – praski.

„…chciałbym Wam wszystkim życzyć – ks. abp zwrócił się do obecnych – dobrych myśli, dobrych oczekiwań po okresie naszych intensywnych modlitw, aby świat był lepszy i żebyście się wszędzie spotykali z wielką życzliwością i pomocą ludzi, jak też między sobą byli solidarni i sobie wzajemnie pomagali…”

W tym roku podczas spotkania świątecznego uczestniczyło około 200 osób. Mamy nadzieję, że następne uroczystości uda się tak  zorganizować, aby uczestniczyło w nich więcej potrzebujących.  Na co dzień w stołówce wydawanych jest ponad 1000 posiłków dziennie. W Wielki Piątek, korzystający z posiłków, otrzymali dodatkowo paczki żywnościowe, w skład których wchodziły produkty żywnościowe i artykuły chemii gospodarczej.

Nagranie TVP3 Kurier Warszawszki  z dnia 2016.03.26