Na zaproszenie wiceminister Pani Elżbiety Bojanowskiej reprezentacja uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy w  Radzyminie udała się do Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. W Gmachu ministerstwa przywitała nas pani Krystyna Wyrwicka  Dyrektor Departamentu Pomocy i Integracji Społecznej. Niebawem dołączyła Pani Podsekretarz Stanu i wiceminister  Elżbieta Bojanowska. Po pysznym lunchu Pani Minister oprowadziła nas po gmachu ministerstwa gdzie mogliśmy zobaczyć gabinet Pani Minister Elżbiety Rafalskiej, gabinety wiceministrów jak również główną salę konferencyjną  z wizerunkami wszystkich poprzednich ministrów.

W drugiej części dnia udaliśmy się do Centrum Partnerstwa Społecznego „Dialog” gdzie byliśmy obecni podczas obrad Krajowej Rady Konsultacyjnej  ds. Osób Niepełnosprawnych nad porozumieniem w sprawie nowego wsparcia dla osób niepełnosprawnych oraz ich rodzin.

Projekt „Prowadzenie dziennego środowiskowego domu samopomocy typu B dla 25 osób upośledzonych umysłowo na terenie miasta/gminy. Radzymin w latach 2016 -2019” realizowany w ramach dotacji przyznanej przez Powiat Wołomiński ze środków budżetu Państwa.