Niepubliczny Punkt Przedszkolny „Serduszka” Caritas Diecezji Warszawsko – Praskiej w Otwocku rozpoczął swoją działalność w marcu 2013 roku. Placówka jest wpisana na listę placówek niepublicznych w mieście Otwocku.

Nasze małe przedszkole zostało wyposażone dzięki dotacji konkursowej od Fundacji PZU. Dzięki temu wsparciu możliwe było pełne umeblowanie sali, w której dzieci spędzają czas i doposażenie mniejszej sali, w której spożywane są posiłki. Do potrzeb przedszkolaków została również dostosowana łazienka.

Przedszkole znajduje się na parterze willi, otoczonej dużym ogrodem. Na zewnątrz dzieci korzystają z ogrodzonego placu zabaw, wyposażonego w bezpieczne dla nich urządzenia zabawowe – huśtawki, drabinki, karuzelę i inne.

W grupie znajduje się maksymalnie 15 dzieci. Przedszkolakami opiekują się dwie panie nauczycielki. Przygotowują dla swoich podopiecznych interesujące zajęcia, zgodne z podstawą programową MEN. Dzieci uczestniczą – z sukcesami – w różnych konkursach. Nasze przedszkolaki z ogromnym zaangażowaniem wykonują prace plastyczne pod okiem nauczycielek.

Zapraszamy do naszego przedszkola dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat. Nie prowadzimy grupy zerówkowej.