Program “Skrzydła” – podsumowanie pierwszego półrocza | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

Program “Skrzydła” – podsumowanie pierwszego półrocza

Szanowni Darczyńcy.

I semestr 2015/2016 dobiega końca, muszę przyznać, że był to bardzo owocny czas. Dzięki Państwa hojności kolejne dzieci „brane są pod nasze skrzydła”. Ten rok szkolny zaczynaliśmy z funduszami od Caritas Polska na pomoc dla 10 dzieci i od 29 darczyńców indywidualnych w tym 20, którzy regularnie wpłacają pieniądze. Obecnie mamy już wsparcie od 36 darczyńców indywidualnych, w tym 24, którzy zadeklarowali swą systematyczną pomoc. W czasie przedświątecznym zawodnicy Orlen Team, Jacek Czachor i Marek Dąbrowski – uczestnicy rajdu Dakar, zorganizowali dla dzieci z Programu Skrzydła imprezę artystyczną w kinie Praha (Pan Jacek Czachor opowiedział dzieciom o swojej drodze do osiągnięcia szczytów w karierze kierowcy rajdowego) z prezentami dla każdego dziecka, połączoną z projekcją filmu, sponsorowanego przez Władze Dzielnicy Warszawa Praga – Północ.

Na tym wsparcie zawodników Orlen Team dla dzieci z Programu Skrzydła się nie kończy, dzięki Ich deklaracji finansowej kolejnych 8 dzieci możemy objąć programem. Te z naszych dzieci, których rodziny mają najtrudniejszą sytuację finansową, były zgłoszone do akcji Wirtualna Choinka, przeprowadzanej z dużym powodzeniem w Diecezji Warszawsko Praskiej od kilku już lat. Ponad 1000 dzieci uczestniczyło w tej akcji, dla wielu z nich był to pierwszy raz, kiedy dostały prezent pod choinkę. Jak Państwo widzą jest coraz więcej tych, którym los naszych diecezjalnych dzieci nie jest obojętny. Za Państwa wrażliwość, dobroć a przede wszystkim szczodrość, serdeczne Bóg zapłać.

Konto programu  “Skrzydła”

PEKAO S.A. Oddz. w Warszawie nr konta: 28 1240 6074 1111 0000 4992 2439