Podziękowania dla ks. Andrzeja | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

Podziękowania dla ks. Andrzeja

26 czerwca 2017 odbyło się pożegnanie ks. Andrzeja Kowalskiego – wicedyrektora Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej, który mocą dekretu Abp. Henryka Hosera został przeniesiony do posługi w parafii św. Jakuba w Tarchominie.

W Mszy św. koncelebrowanej wzięli udział: obecny dyrektor ks. Kamil Jerzy Chojnacki, wicedyrektor ks. Rafał Paździoch oraz dyrektor ks. Dariusz Marczak.  Wspólnie z grupą pracowników była to okazja do dziękczynienia za dar 14 lat posługi ks. Andrzeja dla Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej.

Bardzo dziękuję za wiele lat wspólnej pracy. – powiedział ks. Dariusz Marczak – Bardzo dziękuję za Twoje zaangażowanie, aby Twoja obecność, Twoja siła i to wszystko co sobą reprezentujesz mogło się rzeczywiście w Caritas objawić.

Ze wszystkich księży obecnych tu w prezbiterium to ks. Andrzej jest nośnikiem tradycji – ks. Kamil Jerzy Chojnacki –  Przyznam się, że przez ostatni rok niewątpliwie sam z tej wiedzy korzystałem. Ponieważ wszystko w tej rzeczywistości było dla mnie nowe, nieznajome, a ks. Andrzej znał odpowiedź na każde pytanie, za co ja jestem mu wdzięczny.

Specjalny Ośrodek Wychowawczy dla dziewcząt – powiedział w słowach podziękowania ks. Andrzej, który był jego dyrektorem –  pozostawiam w dobrej kondycji kadrowej, wychowawczej, administracyjnej, ale też i na przyszłość.

– Lubię być pomocnym, być przy człowieku…  A dobrym miejscem aby pokazywać oblicze człowieka jest właśnie posługa w Caritas.