Koordynator programu FEAD

Skład zestawu rocznego 2018

Ewidencja produktów

sprawozdanie_grafika

Skierowanie do otrzymania pomocy żywnościowej

Oświadczenie osoby bezdomnej

Skierowanie osoby bezdomnej

wykaz Ośrodków Pomocy Społecznej

Działania

Zestawienie ilości artykułów

Lp. Artykuły spożywcze Wielkość opakowania jednostkowego w kg/l Liczba opakowań w zestawie rocznym/ osobę Waga produktów w zestawie przy założeniu, że  1 kg =1l
1 Groszek z marchewką  0,40 10 4,00
Tłuszcze ogółem 4,00
Łącznie 114 50,45

Lista organizacji partnerskich

Lp. Nazwa Województwo Diecezja Miasto Kod pocztowy Ulica Numer domu Numer mieszkania
1 Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zabrodziu mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Zabrodzie 07-230 Reymonta 45
2 Parafia Miłosierdzia Bożego w Otwocku mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Otwock 05-400 ul. Ługi 58a
3 Klasztor Braci Mniejszych Kapucynów mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 00-245 Kapucyńska 4
4 Środowiskowy Dom Samopomocy mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Mińsk Mazowiecki 05-300 Kościelna 18
5 Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Dobre 05-307 ul. Tadeusza Kościuszki 1
6 Parafia Świętych Apostołów Piotra i Pawła mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Dębe Wielkie 05-311 ul. Kościelna 2
7 Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Strachówce mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Strachówka 05-282 Norwida 6
8 Parafia Św. Wincentego à Paulo mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Otwock 05-400 Mikołaja Kopernika 1
9 Fundacja D.O.M. mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 02-549 Madalińskiego 69a
10 Parafia Matki Bożej Fatimskiej mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Mistów 05-306 Koscielna 4
11 Parafia Św. Łucji Dziewicy i Męczennicy mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 04-450 Ignacego Paderewskiego 42
12 Parafia Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Kamieńczyk 07-202 Wyszyńskiego 6
13 Parafia Miłosierdzia Bożego mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Mostówka 07-230 Akacjowa 2
14 Parafia Najświetszej Maryi Panny Królowej Pokoju mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Zabrodzie 07-230 Kiciny 57
15 Parafia Matki Bożej Częstochowskiej mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Urle 05-281 Piękna 8
16 Magazyn Caritas 2 mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 01-237 Ordona 2a
17 Parafia Matki Bożej Królowej Polski mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej 04-620 Warszawa 04-620 Rzeźbiarska 46
18 Parafia św. Jana Chrzciciela i św. Andrzeja Apostoła mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Cegłów 05-319 Plac Anny Jagiellonki 21
19 Parafia Świętych Apostołów Piotra i Pawła mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Nowy Dwór Mazowiecki 05-101 Prymasa S. Wyszyńskiego 1
20 Parafia Zesłania Ducha Świętego mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Ząbki 05-091 Powstańców 30
21 Parafia Przemienienia Pańskiego mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Sulejówek-Miłosna 05-071 ul. Armii Krajowej 34
22 Parafia. św. Jana Kantego mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Legionowo 05-120 ks. J. Schabowskiego 2
23 Najświętszej Maryi Panny Matki Pięknej Miłości mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 03 – 185 Myśliborska 100
24 Parafia Matki Bożej Królowej Polski mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Wołomin 05-200 Kurkowa 35
25 Parafia NMP Królowej mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Józefów 05-119 Sienkiewicza 12
26 Parafia Św. Józefa Robotnika mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Wołomin 05-200 Piłsudskiego 44
27 Parafia Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Legionowo 05-120 ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 47
28 Parafia Matki Bożej Nieustającej Pomocy mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Duczki 05-200 Willowa 9
29 Parafia Matki Bożej Anielskiej mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 04-831 Wilgi 14
30 Magazyn Caritas DWP mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Legionowo 05-119 Wł. Sikorskiego 11
31 Sanktuarium Jana Pawła II mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Radzymin 05-250 Juliusza Słowackiego 58
32 Parafia p.w. św. Izydora w Markach mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Marki 05-270 Piłsudskiego 93
33 Parafia Świętego Stanisława Biskupa Męczenika mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Siennica 05-332 Mińska 34
34 Parafia pw. Św. Faustyny mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 03-341 Żuromińska 2
35 OŚRODEK SOCJOTERAPEUTYCZNY PW. MATKI BOŻEJ MIŁOSIERDZIA mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 04-539 AZALIOWA 10A
36 JADŁODAJNIA im. ŚW. BRATA ALBERTA mazowieckie Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej Warszawa 03-802 ul. Lubelska 30/32

Podsumowanie – Podprogram 2017

Do końca czerwca 2018 Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej wydała żywność dla ponad 9000 osób zakwalifikowanych do Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020. Których dochód nie przekraczał 1 268 zł w przypadku osoby samotnie gospodarującej i 1 028 zł w przypadku osoby w rodzinie (200% kryterium dochodowego uprawniającego do korzystania z pomocy społecznej).

Pomoc można było uzyskać w 37 punktach wydawania żywności. Głównie były to parafie, ośrodki pomocy społecznej, jadłodajnie i placówki prowadzone przez Caritas oraz inne współpracujące organizacje.

Paczka żywnościowa składała się z  fasolę białą, marchewkę z groszkiem, powidła śliwkowe, koncentrat pomidorowy, mleko, ser, ryż, makaron, olej rzepakowy , pasztet, szynkę wieprzową, szynkę drobiową, kabanosy wieprzowe, cukier, miód oraz herbatniki.
W ramach działań towarzyszących przeprowadzono ponad 40 warsztatów. Program warsztatów dopasowany był do grupy odbiorców i zapewniał różne formy prowadzenia zajęć.