Placówki medyczne – Długoterminowa Opieka Domowa (NZOZ) – Wieliszew | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

Placówki medyczne – Długoterminowa Opieka Domowa (NZOZ) – Wieliszew

Do głównych zadań naszej placówki należy profesjonalna opieka pielęgniarska nad obłożnie i przewlekle chorymi,  niepełnosprawnymi oraz pacjentami w stanie terminalnym. Obok troski o ciało dużo uwagi poświęca się potrzebom psychospołecznym i duchowym pacjenta, głównie zapewnieniu mu poczucia bezpieczeństwa i wsparciu udzielanemu rodzinie, która pod kierunkiem personelu zostaje zaktywizowana i odpowiednio wyedukowana do pełnienia swojej właściwej roli przy chorym.

Miejscem wykonywania świadczeń pielęgniarskich na rzecz chorego i jego rodziny jest dom pacjenta, wszystkie zabiegi i inne świadczenia medyczne wykonywane są bezpłatnie. Oprócz tego naszym chorym zapewniamy dostępność do specjalistycznego sprzętu rehabilitacyjnego.

Stacja zatrudnia na stałe trzy odpowiednio wykwalifikowane pielęgniarki: panią kierownik Ewę Stolc, panią Aleksandrę Kowalską i Urszulę Kowalską, a także pielęgniarki na umowę zlecenie, lekarza, rehabilitanta, psychologa oraz osobę służącą pomocą duchową.

Dysponujemy dużą bazą sprzętu medycznego typu: elektryczne łóżka, materace przeciwodleżynowe, wózki inwalidzkie, balkoniki rehabilitacyjne, kule ortopedyczne, koncentratory tlenu, elektryczne ssaki medyczne, inhalatory itp.

Naszą główną ideą jest służyć pomocą każdemu kto prosi o pomoc.

Stacja Opieki Medycznej CARITAS otwarta jest:

od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 9.00 w celu osobistego bądź telefonicznego zgłoszenia pacjenta do opieki pod numerem 22 782 22 66.

Oferujemy także dostępność i gotowość do udzielenia pomocy naszym chorym objętym opieką hospicyjną całodobowo przez siedem dni w tygodniu pod numerem 600 269 806.