PILNIE POTRZEBNA POMOC DLA MARCINKA! | Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej

PILNIE POTRZEBNA POMOC DLA MARCINKA!

INFORMUJEMY, ŻE DO DNIA DZISIEJSZEGO ZOSTAŁO ZEBRANE 130 TYŚ. ZŁOTYCH, ABY POMÓC MARCINKOWI. TAK NIEWIELE BRAKUJE DO ZEBRANIA OSTATNICH 30 TYŚ. ZŁOTYCH! PROSIMY POMÓŻCIE!!! Marcin urodził się w 2006 roku, dziś ma 8 lat. Mimo swojego wieku waży tylko 15 kg, męczy się i dyszy po pokonaniu kilku kroków ponieważ cierpi na wrodzoną wadę serca zwaną tetralogią Fallota. W Centrum Zdrowia Dziecka, pod którego jest opieką, miał już przeprowadzonych kilka zabiegów (dwa zespolenia systemowo-płucne, wszczepienie stentu i plastykę balonową stentu). W grudniu 2013 roku podczas rozmowy z kardiochirurgami rodzice dowiedzieli się, że CZD nie jest w stanie nic więcej zrobić dla ich syna.
Szukając pomocy dla swojego dziecka w kwietniu tego roku rodzice spotkali się w Krakowie z prof. Edwardem Malcem – kardiochirurgiem dziecięcym, który obecnie jest ordynatorem Oddziału Kardiochirurgii Dziecięcej w Klinice Uniwersyteckiej w niemieckim Münster. Profesor po zapoznaniu się z dokumentacją medyczną Marcina i dotychczasowym przebiegiem leczenia poinformował rodziców, że jest w stanie przeprowadzić operację CAŁKOWITEJ KOREKTY WADY SERCA, po której ich syn będzie mógł normalnie żyć i funkcjonować.
Marcin został zakwalifikowany do operacji w Münster, która ma się odbyć w drugiej połowie 2014 roku. Koszt tej operacji to 37 500 Euro (ok. 160 000 zł). Rodziców nie stać na pokrycie kosztów operacji oraz samego pobytu w Niemczech, dlatego zwracamy się z gorącą prośbą do ludzi o wrażliwym sercu o pomoc w sfinansowaniu tej szlachetnej inicjatywy. Dzięki naszej pomocy sprawimy, że uśmiech powróci na twarze Marcinka i jego Rodziców.

Caritas DWP otworzyło subkonto pomocowe dla Marcina. Wpłat darowizn na ten cel można dokonywać na numer konta: 43 1240 6074 1111 0010 4604 5239 z dopiskiem POMOC DLA MARCINKA.

Informujemy równocześnie, że Rodzice Marcina otrzymali od JE Ks. Abpa Henryka Hosera zgodę na przeprowadzenie zbiórek na ten cel przy kościołach parafialnych w diecezji warszawsko-praskiej.

Będziemy wdzięczni za każde wsparcie. Za każdą wpłatę serdecznie dziękujemy.

Marcin Pietrzak