INFORMUJEMY, ŻE DO DNIA DZISIEJSZEGO ZOSTAŁO ZEBRANE 130 TYŚ. ZŁOTYCH, ABY POMÓC MARCINKOWI. TAK NIEWIELE BRAKUJE DO ZEBRANIA OSTATNICH 30 TYŚ. ZŁOTYCH! PROSIMY POMÓŻCIE!!! Marcin urodził się w 2006 roku, dziś ma 8 lat. Mimo swojego wieku waży tylko 15 kg, męczy się i dyszy po pokonaniu kilku kroków ponieważ cierpi na wrodzoną wadę serca zwaną tetralogią Fallota. W Centrum Zdrowia Dziecka, pod którego jest opieką, miał już przeprowadzonych kilka zabiegów (dwa zespolenia systemowo-płucne, wszczepienie stentu i plastykę balonową stentu). W grudniu 2013 roku podczas rozmowy z kardiochirurgami rodzice dowiedzieli się, że CZD nie jest w stanie nic więcej zrobić dla ich syna.
Szukając pomocy dla swojego dziecka w kwietniu tego roku rodzice spotkali się w Krakowie z prof. Edwardem Malcem – kardiochirurgiem dziecięcym, który obecnie jest ordynatorem Oddziału Kardiochirurgii Dziecięcej w Klinice Uniwersyteckiej w niemieckim Münster. Profesor po zapoznaniu się z dokumentacją medyczną Marcina i dotychczasowym przebiegiem leczenia poinformował rodziców, że jest w stanie przeprowadzić operację CAŁKOWITEJ KOREKTY WADY SERCA, po której ich syn będzie mógł normalnie żyć i funkcjonować.
Marcin został zakwalifikowany do operacji w Münster, która ma się odbyć w drugiej połowie 2014 roku. Koszt tej operacji to 37 500 Euro (ok. 160 000 zł). Rodziców nie stać na pokrycie kosztów operacji oraz samego pobytu w Niemczech, dlatego zwracamy się z gorącą prośbą do ludzi o wrażliwym sercu o pomoc w sfinansowaniu tej szlachetnej inicjatywy. Dzięki naszej pomocy sprawimy, że uśmiech powróci na twarze Marcinka i jego Rodziców.

Caritas DWP otworzyło subkonto pomocowe dla Marcina. Wpłat darowizn na ten cel można dokonywać na numer konta: 43 1240 6074 1111 0010 4604 5239 z dopiskiem POMOC DLA MARCINKA.

Informujemy równocześnie, że Rodzice Marcina otrzymali od JE Ks. Abpa Henryka Hosera zgodę na przeprowadzenie zbiórek na ten cel przy kościołach parafialnych w diecezji warszawsko-praskiej.

Będziemy wdzięczni za każde wsparcie. Za każdą wpłatę serdecznie dziękujemy.

Marcin Pietrzak