Samotni seniorzy zapraszamy na kolejne warsztaty pod tytułem „Jak być fajną babcią/dziadkiem. Jak porozumieć się z nastoletnim wnukiem. Jak radzić sobie z samotnością, gdy nie ma wnuków?”

Warsztat skierowany jest do osób w wieku 55+, mieszkańców Warszawy. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Warsztat prowadzi psycholog z doświadczeniem. Warsztat jest bezpłatny.

Celem zajęć jest poznanie sposobów dobrej komunikacji z najbliższymi, zwłaszcza z najmłodszymi członkami rodziny, sposobów radzenia sobie z samotnością, szczególnie, gdy wnuki mają swoje zainteresowania i nie chcą nawiązywać bliższych relacji z dziadkami. Poza tym uczestnicy warszatów będą mieli także okazję wymienić się swoim doświadczeniem, porozmawiać i wypić wspólnie herbatę. Zapraszamy do udziału.

Zajęcia odbędą się 30 czerwca (czwartek) 2011, w godz. 16.00- 19.00.

Zgłoszenia prosimy kierować pod adres e-mailowy aktywny-senior@wp.pl lub pod nr telefonu 22 619 44 76. Liczba miejsc ograniczona.

Warsztat realizowany jest w ramach projektu „Aktywny senior – to właśnie JA”, prowadzonego przez Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej, dzięki dofinasowaniu z miasta st. Warszawy.

Zapraszamy

Paulina Rozynek
koordynator projektu „Aktywny senior – to właśnie JA”